Pariterapiassa vahvistetaan parisuhteen vuorovaikutusta, tunnesuhdetta ja parin yhteistä ymmärrystä. Tällä on vaikutus myös psyykkiseen hyvinvointiin. Pariterapiaan voi hakeutua missä vaiheessa parisuhdetta tahansa, myös uusperhetilanteissa.

Usein vastaanotolle tullaan, kun pariskunnalla on haasteita keskinäisessä vuorovaikutuksessa, läheisyys tai yhteydentunne on kadonnut. Tällaisia ovat esimerkiksi tilanteet, joissa suhteen toinen osapuoli kokee, ettei tule ymmärretyksi tai kun olemassa olevat ongelmanratkaisumallit eivät toimi. Suhteen ongelmiksi on voinut muodostua esimerkiksi uskottomuus, arvo- ja rooliristiriidat, lapsettomuus tai ongelmanratkaisu- ja kommunikaatiovaikeudet. Pariterapiassa on kyse suhteen hoitamisesta.

Mitä pariterapiassa tapahtuu?

Pariterapiassa käsitellään niitä teemoja ja haasteita, joita pari itse nostaa esille ja etsitään näihin sopivia keinoja suhteen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Huomioidaan kuinka osapuolten omat taustat ja opitut toimintamallit vaikuttavat parisuhteessa. Istuntojen välille voidaan antaa kotitehtäviä ja harjoituksia, joiden tavoitteena on lisätä pulmien ratkaisukeinoja ja arjen hyvinvointia.

Pariterapiaistuntoihin on hyvä varata 90min tai 60min aika.

Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa pariterapiaan voi saada 16– 67-vuotias, joka tarvitsee tukea työ- tai opiskelukyvyn ylläpitämiseksi tai parantamiseksi. Voit tulla myös itsemaksavana tai jonkun taustatahosi maksusitoumuksella.