Perhe-elämän haasteet voivat nousta pintaan esimerkiksi perheen eri kehitysvaiheissa. Perheen, työn ja muun aktiivisen elämän yhteensovittaminen voi olla ajoittain hyvinkin haastavaa. Tarjolla on runsaasti tietoa hyvästä vanhemmuudesta, lasten kasvatuksesta ja siihen päälle vielä parisuhteen “hoito-ohjeet.” Tämä hyvää tarkoittava “tietoähky” voi tuoda monenlaisia ajatuksia, suorittamista ja ehkä epävarmuuttakin kuinka toimia hyvänä vanhempana eri tilanteissa.
Erilaisiin pari- ja perhe-elämän haasteisiin on mahdollista saada tukea.
Vanhempien ohjauskäyntien tavoitteena on saada tukea vanhempana toimimiseen, sekä lisätä ymmärrystä lapsen tai nuoren oireiluun. Tapaamisilla voidaan käsitellä esimerkiksi vanhemman omaa jaksamista, kasvatuksellisia haasteita tai lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyviä mietteitä.
Perheterapia on paikallaan perheen konfliktitilanteiden selvittelyssä, vuorovaikutuksen häiriöissä ja perheen elämänkriiseissä. Joskus ihan tavallinen arki kuohuvan murrosikäisen tai energisen nepsylapsen kanssa voi kuormittaa kohtuuttomasti. Pikkulapsiperhe, koululaisten-, murrosikäisten perhe tai lapseton pari on kukin omanlaisensa. Tyhjästä pesästä puhutaan, kun lapset ovat aikuistuneet ja muuttaneet pois kotoa. Joskus oma lapsuudenperhe nostaa esiin aiheita, joihin haluaa hakea omaa mielenrauhaa myöhemmässäkin vaiheessa.
Parisuhde voi olla koetuksella omien sisäisten tunteiden ja tarpeiden takia, sekä esimerkiksi puhumattomuuden myötä. Välillä on tarpeen miettiä: “miten muodostetaan ME, missä myös MINÄ tulen näkyväksi. Kenen tarpeet voivat kulloinkin olla etusijalla?” Sanotaanhan, että turvallinen, hyvä parisuhde on myös lapsen koti.
Pari- ja perheterapian psykoterapeutti Ulla Korhoseen voi olla yhteydessä perhe- ja parisuhteen haasteissa jo hyvin varhaisessakin vaiheessa.
”Haluan mahdollistaa sinua askarruttavien asioiden turvallisen tarkastelun – tarvittaessa sopivasti haastaen. Uskon, että asioista puhumalla löytyy uusia näkökulmia perhe- ja parisuhteen pulmiin ja sitä kautta mahdollisia ratkaisukeinoja niihin.”
Psykoterapiakoulutuksen lisäksi hänellä on kolmenkymmenen vuoden sosiaalialan kokemus perheiden kanssa työskentelystä sekä lähisuhdeväkivaltatyöstä. Lisäksi hänellä on henkilökohtainen kosketus maaseutuyrittäjyyteen.